Material som jag använder

Silverpläterade smycken (SP som förkortning)
är det material som jag använder mig mest utav när jag tillverkar. Där jag beställer mina SP material ifrån är nickelfria och godkända av apoteket. Om någon del inte skulle vara det påpekar jag självklart det till mina kunder. Just ordet silverpläterat innebär att metalldelarna är gjorda av en kärna av stål eller koppar, som är täckta med ett lager av äkta silver. Med tiden förlorar SP sin lyster och om du följer mina skötselråd jag tipsar om  här kommer smyckets hållbarhet bevaras längre. 
 
Äkta läder, tro det eller ej så blir materialet faktiskt bättre ju mer du använder det. Dock kan lädret till en början färga av sig men det brukar avta efter några användningar som är vanligt med just läder. Jag har fått känslan att det materialet formar sig efter dig och blir mer bekvämare med tiden.
 
Äkta Silver (Sterling silver/925 silver) är min favorit. Den är dyrare än dom andra material jag använder mig utav men det håller säkerligen i generationer om man vill. Silverputsmedel är något jag rekomenderar att putsa upp silver med.
 
 
(Denna inläggsruta kommer fyllas på med mer information om fler material)Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Moas smyckesida

Välkommen till min smyckesida